Een mooi jaar om op terug te kijken

Een mooi jaar om op terug te kijken

1 september 2017 was mijn eerste werkdag binnen 22graden. Ruim een jaar geleden alweer. Ik kijk terug op een productief jaar met mooie opdrachten en een goede samenwerking met fijne collega’s. De mogelijkheid jezelf te ontwikkelen binnen 22graden, uitdagende opdrachten te doen en samen te werken met een topteam is waarom ik bij 22graden werk.Afbeelding1

Voor een gezondheidscentrum heb ik een cliënt-tevredenheidsonderzoek mogen uitzetten door middel van het uitzetten van twee vragenlijsten. 1 vragenlijst voor de huisartsenpost van het gezondheidscentrum en 1 vragenlijst voor de behandeldiensten. Naast het uitzetten van de vragenlijsten heb ik ook veel cliënten van het gezondheidscentrum gesproken. Dit leverde niet alleen mooie gesprekken op maar hieruit kwamen ook tips om de zorgverlening te verbeteren. Meer privacy voor de cliënten bij de receptie was een van de verbeterpunten die uit de rapportage naar voren is gekomen.

Het mooie van het doen van dit werk is het zien van het resultaat.
Voor de gemeente Tilburg ben ik aan de slag gegaan als Regio Coördinator Back Office Jeugd, Hart van Brabant. Hierin was de opdracht, het samenwerkingsverband van de regio processen backoffice jeugd vanuit de gastheerrol te coördineren. Voor deze opdracht waren ze opzoek naar een verbinder. Het verbinden van mensen en processen is waar mijn kracht zit en mijn hart ligt. Ik heb in de processen en tussen de gastheer gemeente en de 8 deelgemeente een verbinden rol mogen vervullen. Aan het eind van deze opdracht heb ik een uitgebreid advies geschreven voor de gemeente Tilburg naar aanleiding van mijn werkzaamheden als Regio Coördinator Back Office Jeugd.

Een groot deel van het jaar heb ik mij als procesbegeleider ingezet voor een kleine organisatie in de gehandicaptenzorg. Deze organisatie ondersteunt en begeleid mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel mijn ervaring in de gezondheidszorg rijk is had ik nog geen kennisgemaakt met het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat ook deze tak in de gezondheidszorg mijn hart heeft gestolen. Wat een rijkdom dat ik de kans heb gekregen deze doelgroep te leren kennen. De spontaniteit en de vriendelijkheid die deze mensen met zich meebrengen waren hartverwarmend. Voor deze organisatie heb ik mij ingezet om de processen rondom medicatieveiligheid, kwaliteit van zorg, rapporteren en methodisch werken te verbeteren. Daarnaast heb ik de herindicaties van de bewoners aangevraagd n heb ik het proces rondom de implementatie van het ECD ondersteunt.Afbeelding2

Een van de mooie resultaten uit deze opdracht is de introductie van de medicatiekar en de implementatie van de elektronische toedienregistratiemiddels Medimo, welke ook gekoppeld is aan het ECD Nedap/ONS.

Waar er eerst nog papierendeellijsten en plastic baxterbakken waren hebben deze nu plaats gemaakt voor een medicatiekar en een IPAD waar de medicatie op afgetekend wordt. Een kwaliteitsverbetering die tevens ook voldoet aan alle wettelijke eisen en richtlijnen.

Op dit moment ben ik beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Ik ben sterk in het maken van oprechte verbinding, ik kan goed luisteren, resultaatgericht en ik denk in mogelijkheden en kansen. Bent u benieuwd wat ik voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op via 06-57987410 of vanessaschouten@22graden.nl

 

Vanessa Schouten
vanessaschouten@22graden.nl